Всила от днес е Постановление на МС от 25 януари тази

...
Всила от днес е Постановление на МС от 25 януари тази
Коментари Харесай

В Сливен остават непроменени картите за пътуване на пенсионери


Всила от през днешния ден е Постановление на Министерски съвет от 25 януари тази година, с което картите за пътешестване на възпитаници в градския превоз се понижават със 70 %, а картите на пенсионерите – с 40 % от действителната им стойност. 

В осъществяване на водените обществени политики в Община Сливен, почти всички досегашни цени няма да се трансформират, защото са по-ниски по отношение на плануваното в постановлението понижение. Картите в общината остават измежду най-ниските в страната.

Картите за пенсионери са понижени с доста по-голям % от определения в Постановление на Министерски съвет и по тази причина се резервира досегашната им стойност за тази категория лица. При цена на абонаментна карта за всички линии от 90 лева, пенсионерите над 70 години пътуват с карта от 15 лева или понижението е 83.8 %.

Пенсионерите до 70-годишна възраст пътуват с карта от 28 лева или понижението е 68.8 %.

Цената на карта за една линия за учащи, навършили 10 години, се понижава от 15 лева на 12 лева Стойността на абонаментните карти за всички линии остава 18 лв., което е понижение с 80 %, вместо с плануваните в постановлението 70%.

Децата на възраст до 10 години ще пътуват гратис в градския и междуселищния превоз. Картите им се издават в пунктовете за продажба на билети на „ Пътнически транспорти “ ЕООД, както и на автогарата. За задачата родителите би трябвало да показват копие от акта за раждане на детето.

Намалението на абонаментните карти е до 31 декември 2023 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР